top of page

Meer leven in je (team)werk(t)!!Onze kennismaking was al lachend: hij stond voor de deur met mijn nieuw logo (dat nog tegen de voorgevel stond) in zijn handen: "Breng je ook meer leven in teams?" Ja inderdaad. "Dan kan ik misschien beter heel mijn team hier op de stoep zetten."


Vital had me gecontacteerd voor een loopbaancoachingstraject. Hij stelde zijn functie als leidinggevende in vraag. Hij was door de jaren heen opgeklommen in de organisatie. Toch vond hij het zelf niet gemakkelijk om zijn team 'aan te sturen' en om te gaan met spanningen tussen teamleden. Door deze switch te maken was hij ook verder weg geëvolueerd van het concrete, creatieve werk, waarvoor hij initieel was aangenomen en dat hem veel energie gaf. Daarnaast trok iets hem om op de 'stoel van de leider' te gaan zitten. Vital wou meer zicht krijgen op wat hem daarin dreef, en wat hij daarin wilde betekenen.

Hij was op zoek naar meer leven in zijn werk.

Er volgde een diepgaand loopbaancoachingstraject, zoals we gewoon zijn bij My Future Works (het loopbaancentrum waar we mee samenwerken). Vital kreeg stilaan meer voeling met zijn kern, nl. wat hem drijft, waar hij voor staat, waar hij energie van krijgt. Het werd voor hem ook duidelijker hoe hij hier invulling aan kan geven in zijn job en in welke omgeving hij het best tot zijn recht zou komen.

Toen Vital ervoor koos om voorlopig in zijn huidige functie te blijven, kwam de focus van de coaching te liggen op de volgende vraag: Welke manier van leiden voelt voor mij natuurlijk aan en welk soort leider ben ik dan?

Mede door de coaching werd Vital steeds opener naar zijn team over zijn eigen 'zoeken'. Dat triggerde zijn teamleden: "Waarom zouden we als team deze oefening niet eens doen? Wat drijft ons? Wanneer zijn wij op volle kracht? Wanneer zijn we echt zinvol aan het samenwerken? Hoe kunnen we daar nog in groeien?

Vandaag sta ik bij hen op de stoep, om een eerste overlegmoment bij te wonen. De start van een nieuw traject, nieuwe ontmoetingen, dynamieken, processen... De momenten waarop ik me helemaal "alive" voel. Er wacht ons een boeiend traject...


Wil jij dit ook? Net als Vital en zijn team de tijd nemen om naar de kern te gaan en zo meer leven in je (team)werk te brengen?

Wat brengt leven in jouw werk?
Wat zijn momenten waarop je je helemaal "alive" voelt in je werk, in je team?
Stel je eens voor dat deze momenten het merendeel van je werk zouden uitmaken...
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page