top of page
Catherine De Kesel
afbeelding catherine_edited.jpg

Hallo ik ben Catherine,

“Gedreven door waarden als Respect en Vertrouwen,

gedragen door Liefde,

stap ik door het leven.

 

In woord en beeld geef ik vorm aan mijn verhaal en dat van de ander.

 

Op die manier wil ik blijven leren en groeien

en zoek ik voortdurend inspiratie.

 

Mijn motto hierbij is “to trust the proces”.

 

Zo hoop ik mijn missie waar te maken:

 

bewuster te leven,

het hele plaatje te blijven zien,

verbondenheid met de natuur en het Geheel te ervaren,

en mijn plek daarin te vinden.”

 

 

Graag blik ik als loopbaanbegeleider terug op mijn eigen loopbaan.

 

Als kind was ik “stil “en “braaf” (lees: gesloten en plichtsbewust). Ik ging graag naar school. Samen met andere kinderen leren en ontdekken vond ik leuk. Altijd had ik een goede relatie met de leerkrachten. Samen met hen voelde ik me verantwoordelijk, bezorgd ook. Mijn mama zag me als een verlenging van haarzelf om mijn beide broers in het oog te houden. Zorgen was mijn doel.

 

Dit alles maakte dat ik mijn loopbaan startte als leerkracht. Frans was de moedertaal van ons mama en de liefde voor die taal kreeg ik dan ook van haar mee. Ik voelde me echt leerkracht en genoot van het contact met de jonge mensen, dat hield me jong.

Onderwijs was mijn wereld.

 

Tot op het moment dat onze zoon aangaf dat hij in dat systeem niet kon leren. Het beperkte hem en daagde hem niet uit. Hij wou leren door te ervaren, te doen, te experimenteren en fouten te maken.

Toen hij dit aangaf hebben we dit als ouders intuïtief niet als een probleem benaderd. We hebben onze zoon vertrouwd en zijn beginnen zoeken naar alternatieven voor hem om te kunnen leren. Mijn buikgevoel was mijn kompas dat me zei om vertrouwen te hebben in mijn kind, te geloven dat hij alleen kan weten wat klopt of niet.

 

Op dat moment heb ik de coachingwereld ontdekt, een wereld ging voor mij open, het was als thuiskomen. Individueel diepgaand contact hebben met mensen is iets waar ik altijd van geniet. Er was nog een andere wereld naast die van het onderwijs …

 

Samen met mijn ondernemende echtgenoot hebben we toen een loopbaancentrum opgericht waar ik als loopbaanbegeleider aan de slag ben gegaan. Ook jonge mensen heb ik van toen af begeleid bij het maken van (studie-/leer-)keuzes op hun pad. Contact met jonge mensen geeft me vreugde en zingeving. (mss een link naar het interview dat je ooit gaf over het begeleiden van jongeren?)

 

Onze zoon staat op eigen benen en woont ver van ons weg. Deze zorg valt nu grotendeels weg. Er komt ruimte en tijd voor mezelf. Daarbij hoort terug intensiever bezig zijn met coachingtrajecten oppakken van zowel jongeren, als mensen die op zoek zijn in hun loopbaan naar richting, essentie en hun kwaliteiten.

 

Ik ben heel dankbaar vorig jaar een plek ontdekt te hebben, waar ik alle facetten van mezelf kan aan bod laten komen en waar we over bepaalde tijd gaan wonen: Vosberg, een cohousingproject waar jong en oud gaan samenleven, creëren en groeien.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

Ben je een jonge professional bij de start van je carrière, een creatieve geest of ben je leerkracht?

Wil je groeien, leren en ontwikkelen in je job?

Wil je werken vanuit je essentie, je passies en kwaliteiten?

Wil je bijdragen aan een mooiere wereld?

Ben je op zoek naar een loopbaanbegeleider die je kan helpen

om je eigen pad te creëren in deze complexe en veranderende wereld?

 

Dan kan je zeker bij mij terecht!

Als loopbaancoach geloof ik in de kracht van luisteren vanuit vertrouwen.

Ik luister naar je verhaal, je verlangens, je potentieel en je uitdagingen. Ik moedig je aan om de confrontatie aan te gaan met jezelf en zo  ruimte en zuurstof te creëren om te leven op een manier die bij jou past.

Ik ondersteun je om vanuit liefde en vertrouwen je eigen keuzes te maken, die kloppen voor jou en die duurzaam zijn.

 

Ik werk vanuit een inside-out benadering: ik vertrek van wie je bent en wat je wil, en dan help ik je verder om vanuit goesting stappen te zetten op je pad. Dit pad kan je ook zelf gaan creëren en de brug bouwen terwijl je erover loopt.

 

Ik gebruik daarvoor verschillende tools en benaderingen, zoals een sterkte-scan, een waardenonderzoek, een droombeeld, een contextanalyse of een leerstijltest.

Het resultaat van een loopbaantraject is een handleiding van jezelf en een actieplan die je kan gebruiken als kompas in je loopbaan.

Je leert hoe je authentieke en duurzame, juiste  keuzes kan maken, die aansluiten bij je bewustzijn en je energie. Je leert ook hoe je je  eigen rol kan spelen in het creëren van een nieuwe orde uit de chaos.

Als loopbaancoach ben ik een “encourager”: door écht te luisteren omhels ik je met mijn hart en ik daag ik je uit om moedig je eigen weg te gaan.

 

Ben je klaar voor deze boeiende reis?

 

Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

0472 96 16 69

Catherine@attentvoortalent.be

www.attentvoortalent.be

 

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

bottom of page