top of page

Stress- en burnoutcoaching

Kost je werk veel energie en is het steeds moeilijker om hiervan te herstellen? Heb je het gevoel richting een burnout te gaan of niet meer zo goed met stress om te kunnen als vroeger?

Of heb je helemaal geen energie meer, is het "op" en weet je niet wat er nu verder kan gebeuren?

 

We geven informatie over je lichamelijke reactie op stress en bekijken samen of je in een groene, oranje of rode zone aan het functioneren bent. Je lichamelijke klachten, manier van denken en reageren op (kleine) stressprikkels geven veel informatie over waar je je in dit proces bevindt.  Tegelijk zal je dit al veel duidelijkheid geven over wat je ervaart de voorbije weken/maanden.

Het einde van de rode zone is "burnout", de knak zoals mensen het aangeven, niet meer in staat om ook maar iets te doen, energie volledig op.

Gelukkig is er een weg uit de oranje en rode zone, want vaak voelt dit als "overleven" in plaats van "leven" in je werk. Ook in een burnout is er herstel mogelijk.

We volgen een proces bestaande uit een aantal fases (met elk hun eigen thema's en uitdagingen) die voorkomen in het herstel na een intens stresserende periode of burnout:

- rust inbouwen,

- herstel in gang zetten

- werkgerichte coaching.

Afhankelijk van je eigen vraag en de roofbouw die er al heeft plaatsgevonden op je lichaam, komen elementen uit dit proces aan bod.

Als je in een burnout terecht komt, zegt dit dat de bestuurders van  je 'bus' deze per total hebben doen rijden.

We gaan (volgens de methodiek Voice dialogue) in je bus kijken: welke 'delen' zitten van voor en sturen ? Welk effect heeft dat op jou? Op welke manier wil je dat je bus verder kan rijden? Welk proces is er dan nodig om deze beweging te kunnen maken?

Dit is een intens proces, die van je burnout een kantelperiode kan maken. Een kanteling van overlevingspatronen naar bewustere keuzes die je leven meer passend maken aan wie je eigenlijk bent.

Het CRS-centrum (NL) legt dit goed uit in onderstaande filmpjes:

Hoe ontstaat burnout?

Wat moet je doen als je burnout bent?

bottom of page