top of page
Els Aelbrecht
007_edited_edited.jpg

Zeven jaar geleden dacht ik:

Veertig en wat nu?

Tijd voor mijn échte missie: coaching

Rond mijn veertigste begon het bij mij te knagen: wat wil ik eigenlijk écht in mijn leven? Wat is mijn missie?  

Ik had jaren alles gegeven als Sales en HR directeur en botste daarbij meermaals op een groot intern conflict tussen mijn persoonlijke waarden en die van de organisatie waarvoor ik met hart en ziel werkte.

Als zinzoeker moet het voor mij immers kloppen: ik kan niet het een zeggen en het andere doen. Een kanjer van een identiteitscrisis stond voor de deur en ik kon en wou er niet van wegkijken, laat staan weglopen, want mezelf neem ik natuurlijk altijd mee. Ik volgde opleidingen, liet me coachen en kwam steeds dichter bij wie ik echt ben.

Eens vertrokken op deze reis kan je niet meer terug en ik geloof dat het een levenslange tocht is die je telkens weer op andere plekken brengt.

 

Ik richtte Consultea op om me eerst te focussen op lange opdrachten als HR-interimmanager en -consultant. Na een aantal jaren viel het me op dat het uitwerken van processen en structuren mee deed leeglopen. Tegelijk liep ik op wolkjes als ik vanuit een echt contact met mensen had kunnen bijdragen aan hun ontwikkeling en persoonlijke groei (en soms gebeurde dat gewoon tijdens de lunchpauze bij een gesprek over koetjes en kalfjes).

Die momenten waarop ik mensen mag begeleiden

naar meer durf om te gaan voor wat ze graag doen

en voluit te geloven in hun eigen kunnen,

doen mij leven in mijn werk.

.

Ik besliste om mijn buikgevoel te volgen, specialiseerde me grondig in coaching en heb eindelijk het gevoel dat ik mijn missie heb gevonden: mensen mogen begeleiden naar meer geluk door hen te ondersteunen in hun persoonlijke groei. Als loopbaancoach sloot ik in 2015 aan bij My Future Works: het inside-out denken en het exploreren van talenten passen helemaal bij mij. 

Op die momenten voelt werken niet als werken, het is leven in mijn werk. Dat gun ik iedereen zo hard!

Als kennisspons blijf ik onderzoeken (ook mezelf), ervaren en toepassen. Zo kwam ik uit bij systemisch werk.

Ik ontdekte hoe mijn allereerste systeem (gezin van herkomst dus) bepalend was voor patronen die ik ontwikkelde. Patronen die ik later ook meenam in mijn professionele leven en de teams waarbinnen ik functioneer. Dat kwam binnen als een mokerslag. Tegelijkertijd zorgt dat 'systemische' zichtbaar maken voor geweldige doorbraken en duurzame verandering, alsof de puzzelstukjes ineens op hun plaats vallen.

Het geeft de mogelijkheid om sterk verankerde patronen die niet meer dienstig zijn stilaan te herschrijven.

Ik zet graag mijn werk als loopbaancoach nu verder binnen "Leven in je werk", een beslissing vanuit mijn buikgevoel. Het brengt me terug naar de kern van talenten en waarden, met een saus van systemisch kijken erover. Altijd op maat, vanuit een oprechte wens om iets te betekenen voor die ander die zoekt en het even niet meer weet, zo werk ik graag!

En zo ligt mijn werk als loopbaancoach helemaal in de lijn van wat ik samen met Els Roelandt en Katrien Rommens bij Mikondo naar bedrijven toe in de wereld wil zetten.

Leg je graag contact voor een vrijblijvende kennismaking?

0476/83 22 29

els@mikondo.be

www.mikondo.be

Relevante opleidingen:

  • Stress en traumahealing essentials (Open Mind)

  • Systemische intelligentie voor organisatie- en leiderschapscoaching (Paul Zonneveld en Martin Breed)

  • Zijnsgericht coachen (Fred Korthagen via HRD Academy)

  • Krachtgericht coachen (Fred Korthagen via HRD Academy)

  • Coachen met Theory U (HRD Academy)

  • Gecertificeerde organisatiecoach (via de vakopleiding tot organisatiecoach, HRD AcademyPhilippe Bailleur)

  • Stress- en burnoutcoaching (HRD Academy)

  • Root en Grow coachingsopleiding (Training and Coaching Square)

bottom of page